Over…

Fotograaf Esther SeijmonsbergenOp de één of andere manier was ik er altijd van overtuigd dat Rotterdam een ‘stinkstad’ was. Toen ik ging studeren aan de Hogeschool voor Economische Studies (richting economisch-linguïstisch), bleef ik in eerste instantie dan ook thuis wonen. Maar het op en neer reizen brak me al snel op en ik vond een kamer in het Scheepvaartkwartier. Een prachtig oud pakhuis in de Rivierstraat: Caland.

Na mijn studie ben ik daarom ook zonder vraagtekens in Rotterdam gebleven. Hoewel ik het altijd prima naar m’n zin heb gehad, keek ik nooit naar Rotterdam op de manier zoals ik nu doe als fotograaf.

Na 12 jaar Rotterdam kreeg ik de mogelijkheid om een aantal jaar in Engeland te gaan wonen. Van de drukke stad ging ik naar een heel klein dorp in Lincolnshire, een groter contrast kon bijna niet! De rust, de ruimte, de vrijheid, het sprak me allemaal aan. En ik heb het een hele verrijking gevonden om mezelf volledig onder te dompelen in een andere cultuur, want Engeland mag dan dichtbij zijn, de cultuur verschilt enorm van de Nederlandse! Nog steeds ga ik minstens eenmaal per jaar terug naar Engeland en altijd weet ik direct weer waarom ik het daar zo naar mijn zin had.

Na terugkomst in Nederland wilde ik weg uit Rotterdam om de drukte te ontlopen, maar inmiddels heb ik weer drie topjaren gehad in Rotterdam! Hoewel ik nu in Den Haag woon (voor de liefde moet je soms compromissen sluiten…), ga ik nog regelmatig naar Rotterdam om alle facetten van deze stad in foto’s vast te leggen. De vele positieve reacties op mijn foto’s van Rotterdam hebben mij doen besluiten deze website samen te stellen en kleurrijke fotoboeken aan te bieden.

Ik hoop dat deze website mijn passie voor fotograferen én de stad Rotterdam laat zien!

Meer over Esther

Esther Seijmonsbergen is een enthousiaste fotograaf met een voorliefde voor Rotterdam en HDR (High Dynamic Range) als specialisatie. Naast bruiloften en portretten fotografeert zij graag architectuur en stadsbeelden. Dit is goed terug te zien in Esther’s foto’s, die zich onderscheiden door goed gekozen composities en indrukwekkende bewerkingen, veelal gebruikmakend van een groothoeklens voor optimale impact. Esther laat Rotterdam op een hele verfrissende, moderne manier zien en dit past goed bij de uitstraling van Rotterdam: hip, dynamisch en bruisend.

Esther geeft regelmatig presentaties over Rotterdam en HDR aan o.a. fotoclubs en andere geïnteresseerden, zowel in Nederland als Engeland.

Esther Seijmonsbergen fotograaf