Lijnen en vormen

Lijnen en vormen

Zoals duidelijk te zien is aan mijn foto’s, ben ik een actieve gebruiker van de groothoeklens ;-) Zo actief zelfs, dat ik mezelf af en toe echt moet dwingen ook eens een ander gezichtspunt uit te proberen en dus een andere lens op de camera te zetten. Tijdens één van de photo walks op de Kop van Zuid besloot ik mezelf uit te dagen en alleen een telelens (70-200mm) mee te nemen, om zo vooral op lijnen en vormen te focussen. Bovenstaande collage is het resultaat!

De architectuur op de Kop van Zuid leent zich hier ook wel uitermate goed voor. Er zijn genoeg prachtige gebouwen voorhanden, oud en nieuw, en inderdaad, als je goed kijkt, zie je ineens toch weer dingen die je met een groothoeklens of zomaar langslopend niet ziet. Dat maakt fotograferen in Rotterdam ook zo leuk en ik merk aan de deelnemers van de photo walks, die veelal van behoorlijk ver komen, dat zij telkens weer aangenaam verrast zijn door wat Rotterdam te bieden heeft. Dan is mijn dag weer goed!