De buik van het schip

De buik van het schip

Dit is de machinekamer van de ss Rotterdam. Onwijs cool, vindt mijn neefje van 6 jaar oud. En ik moet hem wel een beetje gelijk geven, want hoe vaak krijg je dit te zien? Een rondleiding door de verschillende lagen van de ss Rotterdam is echt de moeite waard. Van de stuurhut op het bovendek tot de machinekamer in de buik van het schip. (Ik heb me laten vertellen door één van de oud-gedienden, nu veelal vrijwilliger op het schip, dat het geluid 100 dB bereikt als het schip daadwerkelijk vaart. En wij maken ons tegenwoordig zorgen over het volume van een iPod…)

Ook de omgeving (Katendrecht) is helemaal opgeknapt met de komst van dit schip. Met voldoende parkeerplaatsen en een metrostation vlakbij is de ss Rotterdam voor iedereen goed bereikbaar. Mijn neefje wil in ieder geval heel graag nog een keer terug!