De Markthal

De Markthal

Het foodwalhalla van Nederland: dat belooft wat! Medio november loop ik voor het eerst de Markthal binnen. Het is er een drukte van jewelste, naar ik heb begrepen sinds de opening op 1 oktober 2014 al het geval. Oude tijden herleven. Zouden we hier de mensenmassa’s ook in goede banen moeten leiden, net als na de opening van de Lijnbaan destijds?

De Markthal is indrukwekkend, groots en kleurrijk. De ramen in de boog brengen bij mij de vraag op hoeveel bewoners de Markthal inmiddels heeft. Een snelle zoekactie op internet doet het vermoeden bevestigen dat het bij de appartementen lang niet zo’n gekte is als in de markthal zelf. Het percentage verkochte appartementen ligt rond de 25%… Ook de winkelruimtes zijn nog niet allemaal gevuld. Zou dat de reden zijn dat Délifrance ook een plek heeft (prima lunchtentje, maar de combinatie met ‘foodwalhalla’ klinkt mij toch wat vergezocht in de oren) en er ook de onmiskenbare zoete frituurlucht van churro’s in de lucht hangt..? Naast Chateaubriand en Treuren vallen dit soort zaken enigszins uit de toon.

Laten we hopen dat de Markthal het succes wordt waar Rotterdam op hoopt; dat zou wel verdiend zijn met zo’n fraaie entourage!

De Markthal in Rotterdam