De show kan beginnen

De show kan beginnen

Het eerste weekend van september betekent de Wereldhavendagen. Een begrip in Rotterdam, maar ook ver daarbuiten getuige de vele bezoekers. Als ik toch op het werk in Amersfoort hoor van collega’s dat ze naar de Wereldhavendagen in Rotterdam gaan, zegt dat wel wat!

Naast al het grote werk met de P&O ferry, het ms Rotterdam en een aantal marineschepen is er ook aandacht voor een ander soort vermaak. Theater het Nieuwe Luxor ligt tenslotte in het hart van al die haven gerelateerde activiteiten. En dus organiseerden zij een “Behind the Scenes” tour door het theater. Regelmatig heb ik in de zaal gezeten voor weer een fraaie voorstelling, nu kon ik de andere kant eens bekijken.

Niet alleen kregen bezoekers de mogelijkheid om eens op het gigantische podium te staan (zie foto), ook werd verteld hoe een voorstelling letterlijk wordt binnengereden, opgebouwd en wat er allemaal voor nodig is om de theaterbezoekers een mooie avond te bezorgen. Dat is keihard werken! En als je nog eens denkt dat een avondje theater een flinke hap uit je persoonlijke budget is, dan snap je na deze tour helemaal waarom. Bovendien vind je het nog terecht ook!

De bedrijfsleider van dienst had leuke verhalen uit de praktijk en was zichtbaar gepassioneerd over haar job. Al met al een zeer geslaagd onderdeel van de Wereldhavendagen en voor herhaling vatbaar.

De zaal van het Nieuwe Luxor