Europoort

Europoort

Jammer genoeg is tegenwoordig alles hermetisch afgesloten in de Rotterdamse havens… Als bezoeker kan je eigenlijk niets zien, terwijl het toch een heel fotogeniek deel van Rotterdam is. En dan vooral ‘s avonds. Maar voor elk probleem is een oplossing ;-)

Vanaf de ferry (P&O Ferries) naar Hull in Engeland heb je op het sundeck een prima uitzicht op de havens! Dat vind ik dan ook meteen het leukste aan de boot, want voor de rest kan ik er maar slecht tegen. Geen zeebenen… Aangezien de boot pas rond 21.00 uur in de avond vertrekt, krijg je de beste fotomomenten van juni tot en met september. En dan nog moet je wel over een camera beschikken waarbij je handmatig de ISO-waarde op kunt schroeven, want aan flitsen heb je niets (hoewel het aantal flitsende mensen op het dek anders doet vermoeden!).

Eenmaal aan Engelse kant kan je twee kanten op: Lincolnshire in het zuiden of Yorkshire in het noorden, met als hoogtepunt de Middeleeuwse stad York. Na Londen de meest bezochte stad door toeristen! Hull zelf, nou ja…, daar hoef je niet voor je plezier naartoe. Deze stad wordt al jaren tot slechtste stad om te wonen verkozen in Engeland.