De helden van het Noordereiland

De helden van het Noordereiland

Na een waardeloze juli-maand met veel te veel regen, brak op zondag 31 juli 2011 de hemel net op tijd open! Voor de zwemmers maakte dat niet zoveel uit, want het water van de Nieuwe Maas zou er niet warmer van worden, maar voor de toeschouwers en de fotografen was dat een stuk aangenamer ;-)

Met bewondering en verbazing las ik de aankondiging van het ‘Rondje Noordereiland’: een open water zwemevenement. Ik heb dan weliswaar een tocht van 100 km binnen 27 uur gelopen, 3 kilometer zwemmen lijkt mij killing. En dat in de Maas! Koud, sterke stroming, scheepvaart – niet echt ideale omstandigheden. Hoe oefen je daarvoor? Ik denk dat je niet zomaar in de rivier kunt springen… Maar goed, omdat ik mijn megaprestatie achter de rug heb, vind ik dat ik daar voorlopig nog wel even op kan teren en dus toog ik naar het Noordereiland om wat foto’s te maken.

Hulde aan alle helden die het rondje Noordereiland hebben volbracht!

Voor meer informatie, want sommige mensen worden hier natuurlijk he-le-maal warm van, ga naar www.rondjenoordereiland.nl en grijp je kans om ook een held te worden :-)