Storm op komst

Storm op komst

Tja, dat was de weersvoorspelling voor vrijdag 26 augustus. Overdag is het weliswaar flink tekeer gegaan in vooral het oosten van Nederland, waardoor ik enorm in twijfel zat of ik de geplande Photo Walk Special voor die avond af moest blazen, maar de woorden van de Rotterdamse weerman Ed Aldus, dat er slechts een enkel buitje zou vallen, gaven mij het vertrouwen om er gewoon voor te gaan.

We gingen van start bij Tropicana met een flinke bries, donkere wolken (mooi voor zwart/wit foto’s!) en af en toe wat druppels. Toen we langzaamaan richting de Willemsbrug liepen, kleurde de lucht prachtig blauw met roze en pakte alle deelnemers haastig hun statief erbij. Met nog wat korte aanwijzingen over compositie en sluitertijd ging een ieder enthousiast zijn gang en werden er prachtige foto’s gemaakt! Dat zo’n troosteloze dag toch zo kan eindigen. Een fijn cadeau voor mij en de deelnemers. Dit is een van de laatste foto’s die is genomen. Nog net wat detail in de lucht en door de lange sluitertijd (15 seconden) een mooie, uitgevlakte Nieuwe Maas, waardoor de reflecties beter tot hun recht komen.

Ik ben benieuwd naar de foto’s van de deelnemers, maar afgaande op de previews die ik op de camera’s heb gezien, zit dat wel goed denk ik!