The Real Manhattan

The Real Manhattan

Apple Store Upper West Side New York
Rotterdam mag dan het Manhattan van Europa zijn, het echte Manhattan is ook zeer zeker een bezoek waard. Neem de absurde beveiliging op de Amerikaanse vliegvelden en in de steden voor lief en ga genieten van een zeer imposante, unieke stad. Daar is Rotterdam natuurlijk een dorpje bij, zelfs als je bedenkt dat Manhattan maar 21 km lang en hoogstens 4 km breed is. Een klein verslag mag derhalve niet ontbreken op deze website!

New York, een verhaal apart. Wát een stad. Echt uniek. Ik voelde me alsof ik voortdurend rondliep op een enorme filmset! Ik heb er een week met veel plezier doorgebracht, me onderdeel gevoeld van de stad en het leven van de New Yorkers. In de rij staan bij de Starbucks voor zo’n heerlijke beker cappuccino, even een salade scoren bij de Whole Foods Market, zo nu en dan een burgertje en je natuurlijk conformeren aan de Amerikaanse standaarden van in de rij staan… Afgezien van de vervelende, arrogante security overal waar je komt, zou ik me best een jaartje kunnen vermaken in het echte Manhattan!Manhattan gezien vanaf Brooklyn in New York

Na afloop moest ik echt naar mijn foto’s kijken om te zien waar ik nu ook al weer allemaal geweest was. Een kleine opsomming: 9/11 Memorial, Rockefeller Center (Top of the Rock), Times Square, Staten Island Ferry, Brooklyn Bridge, Apple Store (…), Central Park, Guggenheim Museum, Chinatown, SoHo, The High Line en het imposante Grand Central Terminal.

De meeste indruk maakte het 9/11 Memorial. Op de plaats waar vroeger de Twin Towers stonden, zijn nu twee enorme gaten gecreëerd met watervallen die verdwijnen in een zwart gat, met daaromheen de namen van alle mensen die zijn omgekomen bij de terroristische aanslagen. Zeker omdat ik in 1997 nog op één van de torens had gestaan en me had verbaasd over hoe verschrikkelijk hoog dat was (kleine vliegtuigen vlogen lager dan ik stond!), was deze relatieve leegte indrukwekkend. Een passend memorial, vind ik. Maar de security was over-the-top, buitengewoon strikt en erg onvriendelijk. Of misschien heb ik een probleem met autoriteit..?

9/11 Memorial New York

Al met al was het een zeer geslaagde vakantie, alhoewel ik na het vele lopen (en sjouwen met camera en lenzen) eigenlijk wel een beetje aan vakantie toe ben… ;-) Kijk voor meer foto’s op mijn Flickr photostream!